De voordelen

De doordachte koepelvorm van de BLOZOEN zonnecollectoren heeft bepaalde voordelen.

Langere zoninstraling

De typische koepelvorm, met middellijn van 2,56m en een hoogte van 40cm, zorgt ervoor dat de instraling bij lage zonnestand nog steeds optimaal is. De nuttige werkingstijd wordt beter dan bij een schuin opgestelde vlakke collector ; vandaar dat wij voor eenzelfde zwembad minder collectoroppervlakte nodig hebben dan andere systemen.

De zon draait als het ware rond onze collector. De collector wordt van zonsopgang tot zonsondergang door de zon beschenen.

De verwarmingsbuisjes zijn aangebracht op een van de wind afgesloten polyester schotel. Daardoor kan er geen afkoeling aan de achterzijde plaatsvinden, wat een rendementsverhoging betekent.

Materiaalkeuze -> 10 jaar garantie

Door onze gedreven zoektocht naar kwalitatief hoogstaande materialen, die ervoor zorgen dat onze collectoren de tand des tijds kunnen weerstaan, geven wij een garantie van 10 jaar. Onze oudste, grote systemen zijn sinds 1987 in werking en draaien nog steeds zonder problemen.

Geen beschadiging door vorst

De BLOZOEN zonnecollectoren bevriezen wel, maar de vorst brengt geen schade aan. De collectoren moeten niet volledig leeggelaten worden vóór de winter, enkel drukloos gesteld door via een schroefdop een deel van het water af te laten en zodoende geen vorstschade op te lopen. De verwarmingsbuisjes zijn ontwikkeld en bevestigd om de uitzettingen van zowel warm water als ijs op te vangen.

Ongevoelig voor storm

Indien de collectoren op een gesloten dakconstructie of op de grond geplaatst worden, moeten ze niet vastgehecht worden. De wind kan er niet onder, maar drukt ze vast. Doordat ze niet moeten worden vastgelegd, zijn er geen dakdoorboringen of ballastgewichten nodig.

Na regen komt zonneschijn

Op een regenachtige dag, wanneer regen en zon elkaar afwisselen, leveren onze zonnecollectoren na een regenbui direct opnieuw energie. Dit kan omdat er tussen de buisjes geen water blijft staan dat eerst moet verdampen.

Egale doorstroming zonder ontluchter

Als er door een deel van de zonnecollector geen water zou stromen (warm blijven), zou dat deel geen energie leveren. De BLOZOEN zonnecollectoren zijn zo uitgebalanceerd dat elke vierkante cm benut wordt en ze zichzelf bij 1ste opstart in het voorjaar automatisch ontluchten (de lucht komt mee via de inspuiters van het zwembad). Door het gebruik van een voldoende grote buisdiameter, wordt verstopping volledig uitgesloten. Daarna blijft het systeem onder waterdruk ongeacht de temperatuurstijgingen.